Descriere
Cremă Sundari – frumusețea chipului tău
Ca și alte organe ale trupului, și pielea suferă un proces de îmbătrânire, în primul rând prin apariția ridurilor. Ridurile sunt favorizate de expunerea la soare.
Colagenul, materia principala de legătura ce este conținută în zona dermului, începe să se degradeze odată cu varsta de 35 ani.
Fină, fragedă, elastică, suplă și netedă, pielea sănatoasă este, mai mult sau mai puțin, agresata permanent de diferiti factori externi sau interni, exercitandu – si astfel rolul protector si de aparare a intregului organism. De asemenea exista o stransa corelatie intrestarea de sanatate a organelor interne si piele.Va oferim cateva exemple. Tulburarile digestive influenteaza in mod determinant starea de sanatate a pielii. Lipsa unor alimente sau componente naturale hranitoare, afectiunile gastrointestinale (stomacul foarte incarcat sau tranzitul prea lent cu evacuari rare) irita si congestioneaza tenul si favorizeaza aparitia cosurilor, a herpesului sau a pruritului.
De exemplu, lipsa vitaminelor A, E si F, precum si a sarurilor minerale usuca si descuameaza pielea. Folosirea condimentelor puternice sau a bauturilor alcoolice determina vasodilatatia accentuata a tenului, prin aparitia unor vinisoare rosii pronuntate, chiar sub forma de retea, localizata pe nas si pometii obrajilor. Aceste fenomene apar si in cazul tulburarilor hepatice.
Radiatiile solare contin raze ultraviolete care conduc la insolatie, precum si ultraviolete care produc bronzarea pielii. La munte, aceste radiatii sunt mai puternice decat in regiunile joase, unde ele sunt atenuate de paturile atmosferice mai groase.
De exemplu, la altitudinea de 1800 m, intensitatea radiatiilor ultraviolete este de doua ori mai mare decat la mare.
Este importanta si o intelegere corecta a modului in care trebuie sa se realizeze igiena corporala. De exemplu dupa baie sau dus, pielea nu trebuie uscata prea tare cu prosopul, ci este mai bine ca ea sa se usuce natural, sau sa i se aplice uleiuri sau emulsii naturale. In caz contar pielea devine fragila si crapa, ceea ce-i afecteaza functia protectoare.
Este necesara spalarea regulata a pielii, dar daca ea devine excesiv de frecventa, va avea efecte daunatoare. Astfel degresarea puternica cu sapun curata pielea nu numai de impuritati, ci si de stratul protector.Distrugerea in timp a mecanismelor naturale de aparare a pielii favorizeaza patrunderea microbilor.
Pentru a preveni aparitia bolior pielii, este necesara mentinerea curata a pielii, protejerea de vant, frig, soare puternic ca si recurgerea la bai de aer si de lumina, care asigura respiratia pielii.